Všechno nebo aspoň něco o darech Božích nejen pro mě...

Nezávazné přemítání o manželství

22. 7. 2013 22:12
Rubrika: Vztahy

Na nějakém serveru pro ženy jsem našla další "zajímavý" článek. Tentokrát byl o tom, jak mají ženy úspěšně skrývat nevěru. Četla jsem si i některé komentáře pod tím článkem a bylo mi smutno. Pro většinu lidí je nevěra naprosto přirozenou součástí partnerských vztahů. Pro mě ne. 

V této souvislosti mě napadlo, že chci být dobrou partnerkou / manželkou svému partnerovi / muži. Takovou, která nebude hledat to, co v manželství chybí, u jiného muže. Ale jak být dobrou manželkou? Můžu se na to nějak připravit už teď, "zasvobodna"? Existuje nějaký recept na šťastné manželství? Nebo stačí zachovávat lásku, úctu a věrnost?

Kolem mě je mnoho více či méně šťastných či nešťastných manželství. Několik však stojí za zmínku. Jedni známí jsou spolu třicet let. V jejich chování jeden k druhému je stále vidět obrovská láska a nasazenost pro toho druhého. Jejich oslovení jsou i po tolika letech stále něžná. A jak hezky jeden o druhém mluví! A to i přes všechny obtíže, které je během života potkaly (především těžká nemoc manželova). Druhým párem, který chci uvést jako příklad toho, že s jedním partnerem se dá vydržet celý život, jsou moji prarodiče. Před několika lety oslavili zlatou svatbu. Ale i po tolika letech společného žití se k sobě chovají hezky. Jeden o druhého se pěkně starají. V jejich vztahu je téměř hmatatelná láska a odevzdanost pro druhého. 

Žít šťastným (to neznamená bezproblémovým) manželstvím lze i v dnešní době, kdy se každé druhé manželství rozvádí. Ale jak? Jak být dobrou partnerkou muži? Jak být dobrým partnerem své ženě? Jak přes všechny trable vydržet s tím druhým a nést s ním všechno dobré i zlé až do smrti?

 

PS.: Za všechny podnětné komentáře všem velmi děkuji!

Zobrazeno 1257×

Komentáře

Lucie007

pro něj otevření a upřimní. Před Bohem si nemusíme na nic hrát, zná nás líp než mi sami sebe:-) Spoustu cenných rad jsem našla v dobré literatuře. Pokud budeš mít cestu do Hodonína, ráda Ti ji půjčím, případně můžeme i popovídat :-) Za 3 roky manželství se toho dá taky hodně naučit:-))

Marteo

Děkuju Ti! Snad nám někdy vyjde i to osobní setkání ;) :-)

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková