Všechno nebo aspoň něco o darech Božích nejen pro mě...

40 dní bez FB

11. 4. 2011 22:12

Věřím tomu, že většina z vás zná sociální síť Facebook.com. Některým z vás možná také přišla pozvánka na akci: 40 dní bez FB. Jedná se o to, že během postní doby člověk nebude navštěvovat tuto webovku.

Když jsem tuto akci viděla poprvé, bylo pro mě nemyslitelné, že bych na víc jak měsíc nechodila na FB, mám tam přece tolik "přátel", tolik lidí, se kterými mám kontakt jedině díky této síti. Ovšem den před Popeleční středou jsem si přečetla, že několik z mých přátel do toho jdou. Že bych to zkusila taky? Hold ostatní buď si mě najdou jinak nebo mě nebudou hledat vůbec. Bez slova rozloučení jsem tenkrát zavřela okno s FB a odešla jsem. Dokonce jsem si chtěla tuto stránku zablokovat, abych tam fakt nechodila, ale to by nebylo ono.

Jednou mi sestřička chtěla někoho ukázat na FB. Otevřela tuto stránku a objevil se můj profil (ať žije kolonka - Zůstat přihlášen:D). Nene, rychle mě odhlaš, já to nechci vidět :-), byla moje reakce. :D. Tak jsem bez fb poměrně slušně fungovala do té doby, než mi kamarád řekl, že jeho kamarád si mě přidal do přátel. To jsem měla opravdu velké nutkání tam jít. Ale přece si to nepokazím pár dní před koncem.

Zbývají cca dva týdny do Velikonoc. Těším se, až se opět podívám na facebook. Na druhou stranu si říkám: Budu tam zase trávit tolik času, jako předtím? Snad ne, protože je hodně učení, tak snad to mě donutí. Ale přece jenom... Na druhou stranu, já jakožto tvor velmi společenský mám potřebu se s někým sdílet. Díky Bohu za to, že jsou aspoň signály.cz :-). Svůj čas netrávím na fb, ale na signálech. Ale přece jenom, tady na zelené vlně jsou kvalitnější články, které mi mohou pomoct na cestě do Nebeského království:-) A navíc, víc přemýšlím nad tím, co sem napíšu. Obrazně řečeno - nemusí všichni vědět, co jsem měla na oběd, tak jako tomu někdy bývá na fb (ovšem, až budu mít výborné řízečky, tak se s vámi podělím, abych vás správně postně naladila:D).

Takže mě napadá další otázka: Až nebudu mít signály jako jediný komunikační prostředek, stane se zase ze mě závislák na těch modrých? Nebo si i potom dokážu odříct web, na kterém trávím zbytečně moc svého drahocenného času? To teď nevím. Jedno ale vím jistě: Dokážu vydržet dobu delší jak dva dny bez facebooku. Už jsem to vydržela měsíc a těch pár dní už snad taky nějak zvládnu.;-)

PS.: Tímto zdravím všechny ty, kteří drží facebookový půst:)

Zobrazeno 4241×

Komentáře

Ajus

2Pavloš: na takový inspirativní články se nezapomíná =)

Pavloš

Tak já jsem si to nakonec postní dobu vyzkoušel i bez signálů.cz, a nakonec jsem si to i pořádně protáhl, jelikož jsem na ně za tu dobu zcela zapomněl.., ale jinak nic jiného přínosného mi tento půst bohužel nepřinesl.. :-/

Zobrazit 46 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková